top of page

OVER MEZELF

Reeds vlug was het duidelijk dat ik iets creatief wilde doen, in 1983 ben ik voor het eerst naar de toen nog Gemeentelijke Academie voor Plastische Kunsten van Merksem onder leiding van Frank-Ivo van Damme gegaan.
Na het oriëntatiejaar in het schooljaar 1986-1987, koos ik voor de richting boetseren en beëindigde mijn academische ervaring in 1993 met mijn eindwerk. In 1992 richtten we met enkele medeleerlingen het atelier ’t Bent op. We startten in Merksem, verhuisden enkele jaren naar Schilde, om terug te keren naar Merksem in 1999. 

Sinds november 2012 werk ik in een atelier in het kunstencentrum Kaleidos te Mortsel.

 

In vroeg werk werd niet enkel inspiratie gezocht in mens en dier, maar ook in vaak primitieve culturen. Beelden in klei werden vaak gecombineerd met andere natuurlijke materialen en vaak tot in de meeste details uitgewerkt.
Mijn beelden evolueerden naar meer sobere, strakkere vormen. Mijn werk wordt hierdoor herleid tot de essentie. Mocht de term ‘figuratieve abstractie’ bestaan, zou deze zeker van toepassing zijn op vele van mijn werken, zowel vroeger als nu. Ik verkies abstractie boven het figuratieve, maar met de nodige herkenbaarheid voor de toeschouwer.
Dat abstractie mijn voorkeur verkiest, is duidelijk te merken in mijn schilderijen. ‘Less is more’ wordt tegenwoordig veel gebruikt, ik hou hiervan ! In mijn schilderijen is de herkenbaarheid niet meer aanwezig, ik probeer telkens een bepaalde sfeer op te roepen.
Ik deel graag mijn passie met vrienden en familie en iedereen die interesse toont. Mijn hobby brengt mensen samen, door mijn hobby wordt er van gedachten gewisseld al dan niet over kunst. Kunst brengt mensen samen en daar doe ik het voor ! 


Ivan Herreman geboren op 22 maart 1970 te Merksem.

Foto Greet Sysmans

  • Facebook Basic Black
CONTACT ME

 

Indien u op de hoogte wil gebracht worden van een volgend evenement of een vraag wil stellen, kan je me contacteren :

ivanja2003@gmail.com      Tel: 0473 710 167

Bericht ontvangen!

bottom of page